Over Hovinga

Over de Historie

Het begon in 1975, toen mijn vader Aldert Jan Hovinga een stuk grond aan de Cantineweg in Emmeloord kocht. Samen met mijn grootvader bouwde hij het eerste gedeelte van het huidige pand, dat de eerste jaren als hobbyruimte werd gebruikt. In 1985 is pa zijn eigen autobedrijf begonnen onder de naam Hovinga Auto’s. Naast het bestaande pand werd tevens een showroom gerealiseerd.

Ruim 25 jaar heeft mijn vader met veel plezier zijn werkzaamheden mogen uitvoeren voor zijn trouwe klantenkring. Ook nu hij samen met Ant geniet van zijn vrijetijd, is hij met grote regelmaat aan de Cantineweg te vinden.

Toekomst

Na ruim 16 jaar werkzaam te zijn geweest als 1e monteur bij de Opel dealer in Zwolle, heb ik mij de laatste 3 jaar ingezet als leermeester autotechniek voor een re-integratiebureau in Lelystad. Ondanks de vele positieve aspecten van deze baan, miste ik toch mijn werkzaamheden als automonteur. De stap om de deuren van het bedrijf van mijn vader weer te heropenen, hebben we daarom vol enthousiasme gezet.

Autobedrijf Hovinga staat voor een persoonlijke garage, waarin vakwerk en goede service geleverd wordt. Het onderhoud, de reparaties en APK aan alle automerken zullen worden uitgevoerd tegen een gunstig tarief.

Jan Willem Hovinga

Jan Willem is de eigenaar.

Mariska van Woerden

Mariska is verantwoordelijk voor de administratie.